diumenge, 10 de maig del 2015

Despullada en campanya

Apassionant i esgotadora. Engrescadora i frustrant. Absorbent, divertida, il·lusionant, decebedora... Són els adjectius amb els que definiria el que implica estar immersa en la preparació d’una campanya electoral municipal.
Mesos de treball en la preparació d’un programa que intenti fer del teu poble un lloc millor, millor gestionat, millor governat... perquè te l’estimes i el vols millor i saps que és possible. Mesos i mesos d’esgarrapar minuts d’on no n’hi han per anar a reunions, per veure’t amb gent d’entitats, d’associacions, de diferents col·lectius, per intentar dissenyar un programa il·lusionant però realista, que no faci volar coloms de projectes faraònics i desmesurats, que es prometen sense tenir en compte ni les necessitats ni les possibilitats econòmiques del poble.
Mesos que et serveixen per conèixer cada detall del teu poble, cada mancança, cada racó. Hores de treball que t’ajuden a conèixer a fons a gent a la que quedes lligada d’una manera íntima i profunda després de sessions de feina inacabables, de discussions, d’enfrontaments (de vegades per coses tan simples com la paraula clau que ha de definir un dels punts programàtics).
I de sobte, després de mesos de treball en silenci, la campanya arrenca de veritat i t’adones que això és real i un dia et toca parlar en públic i tot i que ets una persona expressiva, amb facilitat de paraula i que s’imagina que per formació saps comunicar, de sobte un nus a la boca de l’estómac et fa dubtar si seràs capaç perquè, aquest cop, no es tracta de donar una informació, una opinió, una història. Aquest cop es tracta de fer arribar a la gent allò en el que creus, i entre la gent que t’escolta hi ha gent que t’estima, creu en tu i coneix la feina que has fet fins arribar a aquell moment i aquests seran més o menys fàcils de convèncer, però també hi ha l’altra gent, gent que no et coneix i et preocupa ser realment capaç de transmetre tot allò en el que creus fermament, fer arribar les il·lusions en les que has treballat i que creguin que tot allò que els hi estàs dient els hi expliques des de la sinceritat més absoluta.


De moment les cartes estan sobre la taula i el joc ha començat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada