diumenge, 27 de setembre del 2015

Ja.... 27S

I ja ha arribat. Ja és 27 de setembre. La data en la que molts teníem la vista fixada des de feia mesos. Una data marcada en vermell al calendari. I tot i que ja és 27 de setembre encara queden nou hores perquè les primeres paperetes comencin a caure a l'urna.

Hem arribat al final. El final d'una campanya que no ha estat "normal", "la campanya de la nostra vida", una campanya on la ciutadania ha estat la màxima protagonista, una ciutadania que ha ocupat places, sales i salons per escoltar uns candidats que han trepitjat el territori de nord a sud i d'est a oest. Una campanya en la què els grans protagonistes han estat la il.lusió i els somriures, malgrat els atacs, les mentides i la por que molts han volgut erigir com a grans arguments per votar en contra. En contra de la nostra independència.

Però aquest final d'una campanya intensa, engrescadora, diferent, divertida i un pèl caòtica (sí ara ja ho podem dir caòtica encara que de portes enfora ningú ho hagi notat) només és el principi d'una nova història, la nostra història, perquè siguin quin siguin els resultats en unes 22 hores, la nostra història canviarà. I haurem estat nosaltres, tots nosaltres, els protagonistes d'aquest canvi. Com va dir ahir Junqueras "els protagonistes de la història més bonica que pot viure un poble. La història de la llibertat".

I demà, quan les paperetes comencin a omplir les urnes, seguirem pensant. Pensant en tots aquells que no hi són i els hagués agradat ser; d'aquells que no hi seran i mereixerien estar; d'aquells que ho van somiar i van marxar sense veure-ho. I per tots ells demà les paperetes que, poc a poc però constantment, vagin omplint urnes a les seus electorals d'arreu de Catalunya, seran molt més que un trosset de paper amb una opció política, seran el somni d'un país.

Seran els vots dels que hi som i dels que ja no. Seran el vot de la dignitat i de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada