diumenge, 26 d’abril del 2015

El plaer de Sant Jordi

Un dels grans privilegis de viure en aquest petit país, ho és per a mi, és celebrar la Diada de Sant Jordi. Una festa ciutadana única en el món, una festa on llibres i roses ocupen carrers, places i passatges. Com cada any necessito uns dies per reposar sensacions i emocions, com cada any és impossible que no estigui present l’esperit del meu pare. Era la seva festa, la nostra festa... veure’l entrar a casa carregat de roses per a les seves dones (una per ma mare i una per cada filla) i de llibres, un munt de llibres, un per cada filla i una muntanya per ell, tot aprofitant l’excusa de Sant Jordi.

I l’excusa de Sant Jordi per fer excessos amb els llibres continua sent perfecte. La tradició familiar la manté la meva mare, cada any un llibre, cada any un encert, enguany Arturo Pérez Reverte i els seus “Hombre buenos”, un llibre que parla de llibres, un plaer llegir-lo, cada novel·la una aventura fascinant, barreja d’història i tècniques periodístiques que no pot més que conquerir-me.

Però enguany les adquisicions de Sant Jordi van començar amb antelació, “Un any i mig” de Sílvia Soler va a arribar dies abans, el fet d’haver d’entrevistar a l’autora, amable, propera, directa i transparent, feia obligada la lectura, ja prevista per Sant Jordi, tot combinant feina i plaer. Sempre és un plaer llegir la Soler, un munt de sensacions, emocions, sentiments, estats d’ànims... es barregen per donar lloc a novel·les que belluguen moltes coses en l’interior de cada lector.

Carme Riera, juntament amb Guillem Frontera amb el seu “Sicília sense morts”, (tenir família mallorquina influeix sovint en la tria d’autors) quasi acaben les adquisicions del Sant Jordi 2015, però... aquells que em coneixen una mica saben que no...en aquest paquet falta quelcom. Evident, novel·la negra! Una? No. Afortunadament dues. Enguany han arribat a temps per ajudar-me a gastar més,  dos dels meus autors predilectes, Donna Leon i Andrea Camilleri m’han regalat “Sang i amor” i “Un filo de luz”, a punt per embolicar-los de Sant Jordi!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada